#224194
Sandbæk Finans

Hejsa

Bare lige for at få det på det rene, så har jeg fået ok til at skrive med mit brugernavn, hvis jeg ikke overskrider reglerne omkring debatfora på Mybanker.

Ja, der findes regler for “uafhængighed”. Hvis en finansiel rådgiver skriver og reklamerer med at være uafhængig så må vedkommende ikke få provision fra finansielle virksomheder som feks banker, pensionsselskaber og investeringsforeninger. Hvis det ikke skrives, så skal der stå hvor provisionerne kommer fra og man skal svare på satserne hvis man bliver spurgt (så vidt jeg husker). Hvis man har tilladelse fra Finanstilsynet til at kalde sig “finansiel rådgiver” så vil man være under tilsyn (og opsyn) med risiko for påbud/bødeforlæg hvis man overskrider de regler der findes.

Jeg mener de fleste bankrådgivere gør det de skal. De rådgiver om de produkter de har – og ikke de produkter nabobutikken har. (Det er ikke et oplæg til diskussion om emnet).

Med hensyn til taktikken med at sælge og skifte bagefter, så er det helt fint. Der er normalt ikke ret mange gebyrer og renteudgifter i forbindelse med et salg.

/Brian