#223462
peter holm larsen

Hej test,

Du misforstår trådstarter fuldstændig. Det er ikke en kontrol af pantebrevets matematiske sammenhæng han spørger til.

Spørgsmålet er: hvis der i et ca. 10 årigt annuritetslån med månedlig ydelse regnet forkert i ydelsen således at lånets samlede ydelser ikke afvikler gælden til 0 kr. ved udløb, men der mangler 1 ydelse eller svarende til ca 0,75 % af hovedstolen – hvem bærer så risikoen?

Låntager eller långiver?

Og blot til orientering dit eksempel men en åbenlys prisfejl er også helt forfejlet at drage ind som element – når der er tale om under 1% – det behøver man ikke have meget juridisk viden for at gennemskue.

Og din sammenfatning om du tvivler på han kommer til at betale hvad han skal – er jo helt hen i vejret at svare – for det er jo netop det der er kernen i indlægget – hvad skal spørger betale!

Personligt og helt uforbindende vil jeg tro hvis spørger intet gør – så udløber lånet i 2026 som angivet og långiver ikke vil kunne høre yderligere krav.

Men rigtigt er det, at det er specielt at der er regnet forkert på ydelsen og afdrag – ofte laves der jo i tillæg til pantebrevet en afdragsprofil, som burde have afsløret fejlen.

Skal dog lige siges at mange realkreditlån har en sidste ydelse hvor afdraget kan variere fra lånets øvrige ydelser for at kunne nedbringe gælden til eksakt 0 kr. efter fx 30 år.

Som gentleman kan man så altid overveje om man bør give långiver besked om fejlen og moralsk tilbyde at afvikle gælden matematisk korrekt. Men det tænker jeg er et helt andet issue.