#223208
gebyrjagten

Det sidste, fordi en balanceret aktie/obligationsportefølje giver 5-6% pa set over 10 år, fx , eksempelvis denne portefølje fra saxobank, der er defensiv og derfor meget robust i urolige tider.

https://www.tradingfloor.com/traders/defensive-eur/strategies/6

Vigtigt er, at du mixer aktier og obligationer, og gerne i ETF’ere

Ve at indfri et lån sparer du 1-2-3 % pr år, men en portefølje giver fra 5-10% pa ang. af risikoen, men da du er er novice, så er min anbefaling at træde forsigtig og det vil sige en defensiv portefølje.

Så er der flere muligheder https://www.bogleheads.org/wiki/Lazy_portfolios

Da du ikke har forstand på aktier (gætter jeg på ud fra dit input) er det vigtigt ikke selv at regne den ud, men købe en færdig portefølje, enten et af de angivne eller noget tilsvarende. Det kunne også være en investeringsforening med automatisk porteføljepleje, men de er dyre 1-2% pa, mens ETF’ere ligger fra 0,05% – ½ % på sådan i gennemsnit. Danske bank har FLEXINVEST,der giver 5-6% på for den defensive.

Under alle omstændigheder er der meget at hente på mange år.

Hvis du alligevel kun vil have en aktieportefølje så foreslås MOAT, der administreres af Saxobank, men kan også købes som ETF. Grundlaget er talknuserer fra MORNINGSTAR
https://www.tradingfloor.com/traders/saxomorningstar/strategies/16

Mit budskab er, lad være at finde de bedste aktier selv, men betal for denne ydelse via ETF’ere, Investforeninger eller kopiere en portefølje.