#222976
peter holm larsen

Kære Thsv,

Hvis du læser mit indlæg af 21/8-2016 kl. 22.37 tror jeg nu jeg har så godt som samme tal som du henviser til i dit indlæg af 3/9-2016.

Men der er en masse forhold du glemmer når du regner der frem til afkastet. Det er netop derfor som jeg påpeger skriver ca. flere gange.

Nu regnet du alt som en nøjagtig beregning.

Jeg vil gerne nævne nogle af de forhold du glemmer/udelader i forhold til mit estimat.

Jeg har som sagt forudsat en udlejningsrate på ca. 70% – som i praksis svarer meget godt det man kan forvente som effektiv udlejningsrate.
Men du forudsætter så at udlejningsraten skal beregnes på et helt kalenderår. Jeg kender INGEN der udlejer – som kan have lejemålet “ledigt” 365 dage årligt. Typisk skal der påregnes mindst 2 uger årligt til planlagt renovering som skal tages ud, hvor lejemålet ikke kan udlejes.

Så det er ikke bare at tage 12 x månedindtægten x udlejningsraten! Dette element har en økonomisk effekt på ca. !!!!! 12.000 kr. årligt.

Udover driftsomkostninger er der desværre også er der blot til din orientering også skatter (det nogle bedre kender som det gamle grundskyld) der skal dækkes. De skal som nok løbe op til ca.!!!!! 20.000 år årligt.

Så THSV du glemmer helt bevidst eller i uvidenhed væsentlige elementer.

OG så lige så at slå det fast har jeg aldrig skrevet at 36.000 EUR er 250.000 kr. Det skrev skrev og nu citerer jeg “Som hovedregel regnes med en maksimal udlejningsrate på 70 % eller svarende til ca 150.000 kr. årligt”. Du vælger så blot at tolke videre på alt muligt der ikke er dækning for.

De ca. 2 uger er iøvrigt når lejligheden er indrettet til brug for udlejning. I anskaffelsesåret må der påregnes en istandsættelse af en længere periode end 2 uger, herunder idriftsættelse af udlejningsaftale fotos mv. Denne periode skal på en eller anden metode fordeles ud på udlejningsperioden – og så er med til at reducere lejeindtægten.

Tror reelt dit indlæg viser du aldrig selv har været involveret ud udlejning.

.