#222944
peter holm larsen

Hej Michael,

Ja det er en fin gestus banken ydede – men nok affødt delvis af at han havde fået et tilbud fra 2 konkurrerende banker på en rente på 4 % også – så måske mere et spørgsmål om at miste et udlån.

Men ikke helt enig i at min bekendte ville komme i præcis samme situation på et tidspunkt.

For det første er han nyuddannet og startet på sit første job for knap 1 år siden – så han har en klar og velbegrundet forventning om at stige i løn over de kommende 5-7 år. For det andet har han et forbrugslån (desværre) med høj rente han afdrager alt hvad han kan på, hvor renten er 15% – som han tidligere har forventet at have afdraget om ca 4 år – som svarer til restløbetiden.

Og forbrugslånet er væk ca. 4 år vil hans økonomi være væsentligt forbedrer – men hans problemer er at komme gennem de næste 4 år – sådan rent økonomisk.

Men bankens omlægning – medfører ” med ordlyden du kommer til at side dyrere” til at medføre at han nu næsten med garanti nu “uforvarent” pga rådet fra banken styrer mod økonomisk kolaps – da han ikke vil have økonomisk råd til både af afdrage forbrugslånet og boliglånet – og må misligholde et af dem – men den risiko at han bliver tvunget til at sælge sin andelslejlighed – som han har købt godt nok et højt beløb, men til en meget fordelagtig pris pga reglerne i andelsboligforeningen. Hvor han har en andel helt centraltbrliggende i København med formidabel udsigt til 2,5 mio. kr. og en husleje før forbrug på 2.800 kr. og på 212 m2.

Lejligheden vil som banken også siger altid kunne sælges på 1 dag – men hvad nytter det!