Forside Fora Bolig og realkredit Førstegangskøber – Prioritetslån eller realkredit og kort eller langt banklån? Førstegangskøber – Prioritetslån eller realkredit og kort eller langt banklån?

#222410
Dolowy

Tak for dit svar, thsv. Jeg troede, at lånet skulle stige 2-4% før det var en dårligere forretning end fastforrentet, men 1% lyder af lidt. Det er jeg ikke sikker på, at jeg har is nok i maven til.

Jeg har svært ved at forstå logikken i, hvordan at det kan være billigere i længden at afdrage på RK med det samme og have banklånet på 5.0% over 20år end at tage afdragsfrihed og banke banklånet af på 10år. Jeg forstår godt, at bidragssatsen stiger og bliver høj ved afdragsfrihed, men hvordan kommer det til at være dyrere samlet set?

Grunden til at jeg tog udgangspunkt i 2.5% var fordi, at jeg synes det var attraktivt at have muligheden for afdragsfrihed, hvis man en dag stod i en nødsituation. og du har helt ret mht. banklånet. De 15% udgør 525.000kr, men så kommer der jo alt muligt ekstra oveni, så vi vistnok lander på ~575.000kr. Jeg afventer stadig beregningen fra banken, da min rådgiver er på ferie.

Tusind tak!