Forside Fora Bolig og realkredit Skal jeg betale huset ud? Skal jeg betale huset ud?

#220780
morsdreng

Jeg går ud fra, at du er bekendt med, at en personskadeerstatning er beskyttet mod dine kreditorer, hvis den er holdt adskilt fra din øvrige formue, dvs. den må IKKE indsættes på en af dine løbende konti, men på en særskilt til formålet oprettet konto.

Er erstatningen holdt adskilt, bliver de ting du måtte anskaffe dig for erstatningen også beskyttet mod dine kreditorer, forudsat at du kan dokumentere, at det pågældende aktiv er købt for en del af erstatningen. Dvs. en bil købt for erstatningen, men også et hus, hvor blot udbetalingen er betalt med erstatningen, vil være beskyttet mod dine kreditorer.

Selv om du oplyser, at du ikke har nogen gæld, ved man aldrig hvad fremtiden vil bringe, så jeg vil råde dig til at kontakte en advokat for at sikre dig, at den friværdi som opstår i den ejendom, når du indfrier lånene med penge fra din personskadeerstatning, er beskyttet mod dine kreditorer.

Ved at indfri dine lån sparer/tjener du den samme rente som du betaler på lånene, og den rente kan du næppe få ved at indsætte din erstatning på en konti i et PI. Husk! jo højere rente du får, jo højere er risikoen.