#220374
Anonym

Ja, det er min ex der har lånt pengene af sine forældre, det er korrekt.
Da vi flyttede sammen gjorde vi lånet til et fælles projekt og betalte fra vores fælles budgetkonto et afdrag på 2000,- hver måned. Men fortsat uden papirer, stadig kun en mundtlig aftale.

Inden min ex og jeg gik fra hinanden, aftalte vi med banken at forhøje andelslånet med den resterende gæld (knap 100.000), så vi kunne betale hendes forældre det vi skyldte dem -og da jeg bliver boende i lejligheden, overtager jeg derfor både andelsbevis og -lån.
Men altså -det er jo OS, min ex og jeg, der betaler penge til hendes forældre, for at lukke det lån de i sin tid ydede hende, men som vi har afdraget på i fællesskab.

Jeg har svært ved at se hvorfor det er problematisk at konstatere hvem der er låntager? Det var min ex! Da vi flyttede sammen kort tid efter indgik lånet bare som en del af de fælles økonomiske forpligtelser og nu da vi er gået fra hinanden betaler vi hver især halvdelen af den gæld der er tilbage. Fordi det var en fælles økonomisk forpligtelse.
Låntager (min ex) er IKKE ude på at slippe for at betale lånet tilbage. Der er ikke nogen der prøver at løbe fra ansvar, jeg prøver bare at finde ud af hvordan jeg står, hvordan min ex står og hvordan hendes forældre står i det her, når nu der ikke ER noget papir på lånet -hvilke konsekvenser vil det få og er der nogen måde at undgå det/redde det på!

Og ja -lånet fra mine forældre kommer der papir på -men jeg var af den opfattelse at det var et lånedokument man betalte 250,- for at downloade et eller andet sted fra, og selv udfyldte med de relevante oplysninger, samt at det ikke var nødvendigt med en advokat?
Det synes jeg da jeg kan læse flere steder i det her forum?