#220156
Michael

Nu blander du jo tingene sammen. Du skrev tidligere, at skift af kreditforening bør være gebyrfrit og det var denne kommentar jeg svarede på. Bidragssatserne har intet med stiftelses- og indfrielsesomkostninger at gøre.

Hvis det skal være gebyrfrit at skifte kreditforening påføres de jo et stykke arbejde som de ikke bliver betalt for og regningen SKAL jo betales af nogen. I sidste ende falder det tilbage til kunderne uanset hvordan man vender og drejer det.

I øvrigt er jeg slet ikke vild med konceptet “forenings/kundeejet” netop af samme årsag som du nævner nemlig det manglende incitament for omkostningsminimering. Det er i sidste ende kun sund konkurrence mellem profitgivende virksomheder der sikrer dette og som det ser ud nu er der desværre en overvægt mod profitten kontra den reelle konkurrence. Jeg har personligt intet imod at kreditforeninger tjener penge så længe der er en REEL mulighed for at skifte “udbyder”. Hvis hvedemel koster for meget i Kvickly kan jeg gå i Netto eller omvendt. Jeg kan også skifte el-leverandør eller teleudbyder relativt let, men denne mulighed er ikke tilstede pt. i realkreditsystemet.

Hvordan man løser dette på en ordentlig måde har jeg ikke noget facit for så jeg er lydhør overfor forslag.