#217524
Michael

En vurdering skal afspejle en realistisk salgspris for en handel der skal ske inden for 6 mdr. En “forsigtighedsvurdering” er et begreb mægleren selv har opfundet til lejligheden.

Hvad man derimod ikke skal være blind for er, at mange kreditforeninger bevidst vurderer ejendomme for lavt for dermed at hente en større fortjeneste på bidragssatsen. Et eksempel:

En ejendom ønskes belånt med 2,4 mio kr. En realistisk salgsvurdering vil være 4 mio, men kreditforeningen sætter vurderingen til 3,9 mio. Herved ryger belåningen op i 0-80% intervallet i stedet for at holde sig i 0-60% hvorved bidragssatsen vil være højere i HELE lånets løbetid.

Man skal ikke se bort fra dette element og at mange kreditforeninger bevidst udnytter dette. Særligt i de senere år hvor den yderste gæld er blevet forholdsmæssigt højt prissat på bidraget. Det er naturligvis ikke noget de taler alt for højt om, men vær forvisset om at det sker stort set dagligt. En måde at “omgå” dette på er enten at dele lånet op i to eller kontakte en anden kreditforening.