#217272
peter holm larsen

Bankrådgiveren er i vid udstrækning sælger – hvem tror betaler hans løn?

Hvis du skal bede om at godt råd hos din bankrådgiver så gør klar du ikke vil invertere i investeringsforeninger der administreres af banken eller tilknyttede virksomheder til banken.

Var for godt et år siden med en bekendt i banken da han havde ca 1,5 mio kr han gerne ville investere og ikke blot have dem stående til en rente på 0%.

Bankrådgiveren indlede med at holde et længere foredrag om banken store kompetence og ikke mindst fremhæve at han (bankrådgiveren) havde et meget højt kendskab og viden til investeringsområdet. Der var næsten ikke grænser for hans kompetencer med investeringsrådgivning.

Efter nok ca 15 min enetale fra rådgiveren – med gennemgang af bankens investeringsforeninger tillod jeg mig og afbryde og sagde – at min bekendte absolut kunne være intresseret i at investere gennem en investeringsforening og gerne ville høre rådgiveren om hvilke investeringsforeningen administreret af andre end “hans” bank de komme anbefale. Bankrådgiveren virkede noget desorienteret over mit spørgsmål og jeg måtte gentage det for ham.

Men det fantastiske var nærmest rådgiveres svar – at han ikke kendte noget til de andre investeringsforeninger end banken – end ikke noget som helst om hvordan andre investeringsforenings performance.

Men toppen var da jeg spurgte om det var noget han kunne undersøge for at bistå min bekendte med rådgivning om hans kommende investering – så var svaret at han kun rådgav om bankens egne investeringsforeninger.

Jeg konkluderede derefter at hans investeringskendskab efter min opfattelse ikke var helt så omfattende som han havde indledt med at beskrive.

Sarkastisk spurgte jeg om vi kunne få et møde med en rådgiver i banken der vidste mere om andre investeringsforeninger – og hans svar var – ” det ville han godt undersøge, men at han ikke mente der var” …….

Tja hvem er sælger eller rådgiver kan nogle nok tænke!