#217044
morsdreng

Når man bliver registreret i RKI er det i langt de fleste tilfælde fordi man ikke har overholdt en aftale om betaling af gæld. RKI registreringen er derfor alene et symptom på at man har eller har haft økonomiske problemer – men ikke selve årsagen hertil.

Selv om du ikke havde været registreret i RKI, vil din betaling af 1.700 kr. månedligt samt din betaling på SU-lånet, naturligvis have betydning, både når et PI skal tage stilling til finansiering af en bolig og for den pris du/I kan købe bolig for.

Når du har indfriet lånet, som ligger til grund for registreringen i RKI, slipper du ikke kun for selve registreringen, men også for betalingen af en månedlig udgift, som kan begrænse din/jeres muligheder for at købe ejerbolig.

I stedet for kun at fokusere på symptomet (RKI registreringen), bør du se på selve årsagen (gælden), og få denne bragt ud af verdenen hurtigst muligt ved at forhøje din månedlige ydelse på 1.700 kr. – og så varer det langt mindre tid end 1 år inden du er slettet i RKI og kan se på køb af bolig.