#214370
morsdreng

Hvis man låner penge ud, er det selvfølgelig den/de faktiske långivere som skal være kreditor på det gældsbrev der oprettes.

Så hvis du låner penge ud, skal du være kreditor. Hvis både dig og din kone låner pengene ud, skal I begge være kreditorer på gældsbrevet. I begge situationer, skal din datter naturligvis være låntager/skyldner/debitor på gældsbrevet.

Låntager (din datter) vil skylde pengene til den/de kreditorer der fremgår af det oprettede gældsbrev.

Om der er særeje i ægteskabet er uden nogen som helst betydning for hvem der skal være kreditor på gældsbrevet og har kun betydning for om aktivet i form af de udlånte penge skal skiftes/deles eller ikke ved en eventuel skilsmisse. Din datter vil altid skylde pengene til den/de kreditorer der fremgår af selve gældsbrevet, og det ændrer din og din ægtefælles eventuelle senere skilsmisse ikke på.

Du skal du være opmærksom på, at du i stedet for et gældsbrev kan få oprettet et pantebrev i din datters andelsbolig som udover også at være et gældsbrev giver dig/jer pant i andelsboligen. Men det må du hellere få en advokat til at hjælpe dig med som så også kan fortælle dig nærmere om hvordan jeres fællesbo skal deles ved en eventuel skilsmisse.