Forside Fora Bolig og realkredit Hvad ville I vælge? Hvad ville I vælge?

#212056
Michael

Rent faktisk er der også en anden model som ikke mange er opmærksomme på og som jeg (måske) selv vil benytte mig af når mit lån skal omlægges med udgangen af 2017.

Det drejer sig om ren realkreditbelåning hvor man er tæt på en af de billigere belånings-grænser. I mit tilfælde vil den samlede belåning til den tid formentlig ligge omkring 65-67% og derved vil den vægtede bidragssats ved ét samlet lån være den for 0-80% intervallet. Men hvis jeg vælger at oprette to lån, ét afdragsfrit for de første 0-60% og ét for de sidste par procenter med afdrag så vil jeg kunne afdrage det yderste lån relativt hurtigt inden for nogle år og nyde godt af den lavere bidragssats på det resterende store lån efterfølgende. Hvis jeg kun opretter ét lån så vil bidragssatsen forblive den for 0-80% indtil lånets udløb eller indtil det omlægges med deraf følgende store omkostninger. Som bekendt er bidragssatsen (intervallet) fast for et realkreditlån i hele lånets løbetid uanset hvor meget man betaler af på det. Til gengæld justeres bidragssatsen ned når afdragsfriheden udløber uden yderligere omkostninger.

Det skal naturligvis detail-beregnes, men modellen kan formentlig bruges af mange i samme situation og er ikke noget medierne har gjort meget ud af at oplyse om.