#211900
Anonym

Hej HalliHallo,

Tak for dit svar. Jeg forstår ikke dit “Hvor skal du ikke have noget svar?”. Jeg starter netop med “Hvad synes I?”. Vi skriver her netop for at få svar:) Så tak fordi du skriver!

Banken siger at forskellen på månedlig ydelse ved omlægningen til 2,5% afdragsfrit giver en månedlig besparelse på 2000 efter skat. Jeg går udfra det skyldes forskellen i rente fra 3,5 til 2,5. Men jeg hører meget gerne hvad du tænker.

Ifht stigning i boliglån, så grundet kurstab og omkostninger ved omlægning, så så vidt vi har forstået ryger vi over 80%, og derfor skal der flyttes noget til boliglånet. Giver det mening?

Jo, vi har spurgt til om hun kan fortælle hvad besparelsen ville være hvis 2,0% med afdragsfrihed fik en kurs ex 98 indenfor næste kvartal. Det siger hun, hun ikke kan beregne. Hun kan kun beregne på dagskursen. Og udfra dagskurs så får vi en ÅOP på 3,5 % ved 2,5% lånet, men en ÅOP på 3,2 ved 2,0% lånet. Det ser jo ikke ud til at det er risikoen værd at vente med så lille forskel på åop, men 2,0 åop’n indeholder måske det store kurstab? Vi kan ikke gennemskue det! Og derfor håber vi at nogen herinde sad med noget viden på området, og kan kaste lidt lys over det:)

2,0 lyder attraktivt, og umiddelbart hvis vi optog det idag, ser det ud som et break even efter 4,8 år, mens 2,5% ville give break even efter 2 år. Til gengæld ville vi sparer mere henover de 30 år ved 2,0 end ved 2,5.

..

sq ikke nemt;)