Forside Fora Privatøkonomi Hvorfor have en bank?? Hvorfor have en bank??

#211202
peter holm larsen

Tror desværre det meste i dit opstød skyldes din uvidenhed på hvordan virkeligheden hænger sammen. Vil give lidt fakta :

Det har igen betydning på modtagelse af offentlige ydelser om man har sin formue placeret i et pengeinstitut eller ej.

Bankpakkerne som staten har stillet til rådighed har nette medført en indtægt for Staten.

Renten på anfordring i banker er typisk mellem 0 – 0,5%. Men hvis vi skabte en statsbank som jo er Nationalbanken – som vi allerede har og som visse virksomheder kan foretage indskud hos – er indlånsrenten negativ – så ville være værre end 0%

Bankernes udlån hat været stort set konstant – så gennemsnitligt kan det ikke være blevet sværere at låne. Min følelse er det er mere rygte end sandhed – men dette er subjektivt – så lad det punkt ligge – da det nu kun er hard fakta vi tager.

Der er mange banker der tilbyder gebyr fri nem-konto fx Coop bank – for blot at nævne en tilfældig til brug for din orientering .

Om du er til for banken eller banken er til for dig – er jo som hønen og ægget . Men tænker du ikke selv mener du er til for banken – heller. Et talemåde siger “tyv tror hver mand stjæler”

Staten skaffer masser steder til private virksomheder vi lovgivning – det er jo netop hele tanken i et socialt liberalistisk land som b.la. Danmark. Vil blot nævne nogle få eksempler så din forarvelse kan fald: bilsyn – håber ikke du vil mene at statens bilinspektion gjorde det bedre end bilsynsvirksomhederne gør i dag. Elektrikerne er også med som du selv nævner – til det lovpligtige eltjek der kræves ved boligsalg. Jeg kunne nævne mange flere men tror du har fanget eksemplerne.

Så vær du hellere stolt af det danske system – som netop er kåret som verdens mest konkurrence dygtige land. Vil mene man skal være meget varsom med at kritisere et system som er verdens bedste! Jo det kan måske blive bedre – men alle andre lande har et dårligere system.

Så måske tager du helt fejl – i såfald skal dit opstød jo vendes indad mod dig selv. Min faglige vurdering er det er der du skal kigger mest.