#210206
Anonym

Det er måske forståeligt at ‘Mors Dreng’ ikke forstår det (gætter på at du er single eller lever i et forhold med indbyrdes økonomiske uoverensstemmelser), men fælles økonomi er faktisk ganske almindeligt i parforhold. Parforhold er en ‘hel pakke’ incl gamle økonomiske ‘lig i lasten’, særheder og evt. dyre vaner eller modsat: stort høj løn eller arvemulighed fra en rig onkel. At fravælge den del af pakken der hedder ‘gammel gæld’ holder simpelthen ikke. At fravælge sin partners behov for indkøb af dametasker eller chip-tuningssæt giver også problemer i længden.

Det er klart at fordelen ved at ‘slå lånene sammen’ til lån med samme vilkår er helt ubetydelige – et spørgsmål om et eller to tal på en regnemaskine.
Fordelen ved sammen at planlægge afviklingen kan – set fra det samlede par’s briller – derimod være ganske betydelige. Ulempen er naturligvis til stede hvis samleverne går relativt hurtigt fra hinanden. Det er en afvejning mellem størrelsen af den økonomiske risiko og hvor meget man tror på forholdet. Det sammenholdt med en evt fordel ved at være sammen om at kigge på tallene.