#208798
Anonym

Hvis Jyske Bank begynder at hæve priserne for dig som enkelt kunde -altså ikke generelt, men fordi de føler der er øget risiko ved lige præcis dig, vil det muligvis være svært at få lån et andet sted.

Det kan fx. ske i forbindelse med arbejdsløshed, dødsfald, skilsmisse eller andre ulykkelige omstændigheder.

Hvis du fx er blevet arbejdsløs, vil BRF kredit eller andre næppe godkende dig til at få et realkreditlån, og Jyske Bank vil have relativt frit spil mht at sætte renten op for dig, da du ikke kan gå andre steder hen.

Skal man virkelig have sortseer brillerne på, kan de faktisk også opsige lånet helt eller delvist, hvis de syntes. De kan på den måde tvinge dig til at sælge huset. Dette kan de gøre for at være sikre på at få deres penge igen.

Er du derimod kunde i en kreditforening, vil de ikke kunne gøre dig noget som helst, så længe du bare betaler din terminsydelse til tiden. De kan hverken kræve lånet indfriet, højere gebyrer eller lignende.

Jeg siger ikke at ovenstående eksempler er aktuelle for dig som person, samt at Jyske Bank vil opfører sig sådan. Men det er nok ikke for sjov at de har lavet de regler om opsigelse og individuel rente, som de har?