#208282
OBS

@Kian:

Jeg tror at du skal se sådan på det, at den situation der var før finanskrisen, var ganske usædvanlig. Det var en tid hvor alle troede at pilen kun kunne pege én vej, og det var op. Ude i bankerne tænkte man kun i ekspansion, og derfor tog man flere chancer og lånte flere penge ud end man burde have gjort.

Så situationen er nu blot blevet mere normal, og bankerne følger nu mere den kreditpolitik som de også burde have fulgt før finanskrisen.

Derudover kan der altså godt komme mange, og i nogle tilfælde også ganske store, uforudsete udgifter når man er husejer. Det kan være et nyt tag på huset, nye vinduer, kloakering, udgifter til varmeanlæg, vandskader, osv. Foruden det skal man selvfølgelig også have for øje at der kan ske ændringer i husstandens økonomi, eks. arbejdsløshed, skilsmisse, familieforøgelse, nye offentlige skatter og afgifter, m.m.

Så et godt udgangspunkt vil være at spare op til udbetalingen, og så se hvad der er af huse på markedet til den tid. Som du også selv er inde på, kan husene i området godt stå til salg i 2-3 år, og det er også en faktor som skal med i overvejelserne, for det kan jo altså godt blive nødvendigt at sælge huset i utide. Udgifterne til salg af et hus kan snildt løbe op i 100.000 kroner, plus et eventuelt værditab.