#203532
Leocat

Den håbefulde,

Jeg tror bare du skal købe de ETF som du kan. Værste fald skal du sælge dem og ansvaret ligger i sidste ende hos dig på samme måde som det at eje over 20% af den samme aktie f.eks. ved at have depoter i flere banker. UCITS er lavet for at beskytte investorer med formelle regler omkring gemmsigtighed, risikostyring osv. Jeg kender ikke andre regler men er ikke overrasket hvis der dukker noget op. Reglerne i Danmark gør det bestemt ikke nemt for os småinvestorer at investere til lave omkostninger og undgå bankernes grådighed for folks penge.

Jeg har selv investeret lidt i VSS – Vanguards small-cap world ex. Us da VEU – Vanguard foreign ex. Us kun giver en mikroskopisk eksponering overfor små selskaber. For eksempel ejer VSS lidt i Vestas, GN store nord, Jyske Bank for at nævne et par ud af mere end 3000 aktier. Det er typisk de småselskaber som kan have en kraftig performance og modsat og som har performet bedre end de større selskaber set over en lang periode men med mere volatilitet.

Jeg ejer ikke ETF med obligationer endnu men vil købe efterhånden som jeg kommer tættere på pensionsalderen og har brug for mere stabilitet og mindre volatilitet.

Hvad ejer du af ETFer i dag?

Glædelig jul til alle.