Forside Fora Bolig og realkredit Sammensætning af realkreditlån / valg af økonomisk rådgiver Sammensætning af realkreditlån / valg af økonomisk rådgiver

#199454
thsv

Lad være med at opdele lånet, medmindre ideen er et stort fastforrentet lån og et mindre flexlån med afdrag, således at gælden efter 10 år er nedbragt til 60% af købssummen.
Om I så skal vælge et flexlån med afdrag eller et stort fastforrentet lån må komme an på jeres forventninger til fremtidig renteudvikling, i mine øjne kan renten let stige 2-3 % (den lange), så F1-renten bliver 4.5-5% og den lange rente over 6%, og i så fald er et 3% obl.lån jo nærmest en gave.
Andre mere kortsigtede debattører anbefaler et F5-lån, som sikrer en lav rente i 5 år, men ikke giver muligheden for en senere kursgevinst. Eller den faste rente på 3% også om 5-8-10-15 år.
Ulempen ved en 2-lagsbelåning er hvis lånet skal omlægges, at der så skal tinglyses 2 nye lån, når toplånet skal respektere det nye lån under 60%. er ejendommen steget i pris kan dette problem dog være teoretisk, men tror ikke på store stigninger i nominelle kontantpriser.