Forside Fora Bolig og realkredit Boliglån, nervøs for at spørge banken, men hvad tror I? Boliglån, nervøs for at spørge banken, men hvad tror I?

#198698
Anonym

De fleste banker kræver, at enlige uden bør har et rådighedsbeløb på omkring 7.500 – 8.500 kr. når alle faste udgifter er betalt.

Når banken laver beregningen så regner man med:

1) At du skal kunne sidde med et fastforrentet lån med afdrag.

2) At der er vedligeholdelsesudigfter ved huset. Størrelsen af huset taget i betragtning vil banken nok sætte vedligeholdelsesudgifterne til mindst 2.000 kr.

3) At lejeindtægten udgør 0 kr. De fleste banker vil ikke regne lejeindtægten med. Et er at lejeindtægten er usikker. Noget andet er, at lejeindtægten er både er skattepligtig og kan modregnes i din overførselsindkomst.

4) At forbrugsudgifterne til el, vand, varme, renovation er forholdsvis høje. Da Danske Bank udregnede vores rådighedsbeløb satte de udgifterne nærmest det dobbelte af hvad de reelt var.

5) Der skal afsættes budget til ejendomsskatter: grundskyld + ejendomsværdiskat.

Bundlinjen bliver derfor, at din indkomst efter skat formentlig skal op omkring 17.000 – 18.000 kr. pr måned før du kan kreditgodkendes til et boligkøb, hvilket igen kræver, at du kommer i arbejde.

Derudover er der, som Tjep siger, en problematik omkring “sorte huller i danmark”. Der er steder i Danmark, hvor realkreditinstitutterne vurderer, at det er så vanskeligt at sælge boligerne, at stort set ikke belåner boligerne i området.