#198690
Ole Laursen

Kan ikke svare dig, men vil da gerne grille dig lidt, ikke for at tage livet af din drøm, men sætte nogle tanker i gang:

– Vedligeholdelse: Et hus på 290 kvm lyder som om det kræver en del vedligeholdelse. Kan du gøre det? Har du råd til det? Hvis nu taget f.eks. skal skiftes, og det skal det jo på et eller andet tidspunkt hvis du regner med at bo der i mange år. Hvis ikke du afsætter midler til vedligeholdelse, så falder huset i værdi.

– Udgifter til transport: det lyder ikke som huset ligger midt i en storby. Hvordan vil du komme rundt, og hvad koster det?

– Hvad hvis du bliver nødt til at sælge/flytte, hvor stort et tab kan du så tage uden at din økonomi vælter helt?

– Er det realistisk at du kan få udlejere ind? Kan du magte det hvis de volder problemer? Hvor meget vil du få ud af en evt. indkomst efter skat?

I øvrigt: At bo til leje er ligesom at have en forsikring. Det koster måske lidt mere, men man slipper for en hel række bekymringer – og bekymringer kræver jo at man er stærk nok til at håndtere dem.

Hvis din økonomi viser sig ikke at være til at blive boligejer, så kunne du måske prøve at se om du kan leje huset, i det mindste for et stykke tid.