#198536
peter holm larsen

Alle låntagere er bedst tjent med at optagelse og afvikling af lån sker så ensartet og enkelt sommuligt – da det er med til at reducere omkostningerne.

Hvis alle selv skulle stå for at optage og afvikle lån var der jo ingen grund til at oprette realkreditinstitutter – så klarede vi det jo bare selv. Og det er bruge så mange ressourcer på at afvikle et lån er jo kun med til at gøre det dyere for alle de andre brugere.

Der er jo mange muligheder for at låne – og flere realkreditinstitutter – så det er jo stadig således, at hvis man er utilfreds med sit realkreditinstitut – så er det jo bare at skifte – og vil man hellere skifte til en bank så er det bare at indfri lånet og optage et nyt. Og kan men ikke lide banklån, så er der jo også mange laternative låneformer.

Må altid være sådan at bankerne kan opkræve de gebyrer de langt hen af vejen selv ønsker – jeg sælger også mine ydelser til den pris jeg selv ønsker og hvis nogle synes de er for dyre – ja så er kunden mere end velkommen til at købe mine ydelser et andet sted.

Gebyret ved indfrielse har tillige været nogenlunde på samme niveau gennem årene – så hvis man er utilfreds med dette gebyr – skulle man jo aldrig have optaget lånet.

Kan huske jeg en gang fik en forespørgsel fra en kunde på en ydelse på 2 timer af 900 kr./time som kunden accepterede – men da jeg fakturerede synes kunden at 900 kr. var for meget i timen. Jeg gad ikke tage en lang diskussion med kunden og sagde han kunne få det gratis så – som han takkede for. Et halvt år senere skulle han have hjælp igen – men jeg oplyste at jeg ikke ønskede at assistere ham og han måtte finde en anden at henvende sig til. Han endte med ikke at kunne finde en anden der ville hjælpe ham til priser der bare var i nærheden af mine priser – og foreslog i flere omgang at han gerne ville betale de 1.800 kr. han ikke havde ville betalt første gang hvis jeg ville hjælpe. Men valgte at takke nej, hvad han blev meget fortørnet over – men som kunde vælger man sin bank og som bank vælger man sin kunde – og er en ikke med på aftalen – så er der ingen aftale. Sådan er det i den finansielle sektor og sådan er det hos mig – ingen er tvinget til at indgå aftaler i Danmark