#196916
test

peter nej det er ingen kunst at beregning sin skat selv. men så er vi nok også nok enige om at renter udgifter er negativ kapital indkomst og kun via et underskud i en virksomhed kan bliver fradrag i en personlig indkomst.

rente er negativ kapital indkomst for de fleste og dermed via summe af kapital indkomst forskellen mellem den personlig indkomst og den skatte pligtige indkomst. Der med ikke fradrag for renter udgifter i hverken bundskat eller topskat. Men naturligvis bundskat af positiv kapital indkomst dog i topskatten en fradrag for potsivkapital indkomst over 40.000 kr

Skat argument er at hvis en virksomhed år efter år giver underskud drives dem ikke med virksomhed for øje. Et logisk argument som en af min gamle venner har været udsat for.

Mener du det har samme skatte værdi om renter trækkes fra i personlig indkomst eller i kapital indkomst? Det kan du da ikke mene?

Antage at det du skriver passer burde jeg skynde mig ind til naboen så vi kunne lave en genside underskud konstruktion så vi kunne trække alle vores renter fra i den personlige indkomst. Men så godt spiller klaveret nok ikke.

synes du snakke uden om det faktum at du ikke kan betragte udgifter seperart for indtægterne. enten driver du udlejnings virksomhed ellers gør du ikke. Gør du trækker du underskude fra i din personlig indtægt ellers gør du ikke. At overtage halvdelen af gælde in ens forældres hus bliver aldrig et erhverv.

Morten 73. Den simple løsning er den jeg beskriver i starten. Du låner slet og ret dine forældre løbende en sum penge. F.eks. 3000 kr pr måned. Det lave en låne aftale som i løbene opdater og vedlige holder. Du kan aftale en rentesats eller lade være. Lånet skal være på anfordring. Når dine en af partnerne så dør d.v.s dig eller en af dine forældre (hvis der ikke vælges ikke at skifte før den sidste) giver du dokumentation for gælden til boet der så betaler dig hvis det er solvent. Skifter du selv skriver du det bare op opgørelse og sender en kopi af låne bevis osv. med. Dem et par kvitteringer for konto overførslerne også.

Du undgår dermed arveafgift og gaveafgift. Men skal naturligvis dele en mulig værdi stigning på huset med de øvrige arvingen.