#196368
Anonym

Tak for alle jeres kommentarer og råd/vejledninger. Det er rigtig rart at blive guidet lidt på vej når man ikke selv har kompetencer til området.
Jeg kan se at et indlæg jeg skrev sent i aftes fra min mobil desværre ikke er dukket op på siden.
Til Vbturbo vil jeg sige at jeg godt ved danske bank er dyr men vi har tidligere indhentet tilbud fra andre banker som ikke kunne give en bedre deal end den vi havde og vi tilhører nok også den gruppe banken gerne vil af med: Vi har ikke de store lån, betaler vores ting til tiden og gør alt hvad vi kan for at undgå deres gebyrer.
Test: Jeg forstår godt hvor du vil hen men jeg kan også sagtens se det fra håndværkernes side: Hvad pokker rager det en anden bank hvordan deres personlige regnskaber ser ud? Og når jeg som lille privatkunde ringer og siger min bank vil se deres regnskaber, som de i forvejen ikke behøver offentliggøre, og deres andel i projektet ikke er større, ja, så ville jeg nok også selv have mine betænkeligheder og måske bare trække mig ud af projektet. De tjener ikke de store summer på vores lille projekt ifht. de andre projekter jeg ved de er i gang med. Og lige præcis det jeg frygtede tror jeg er ved at ske: Håndværkerne er ved at bakke ud hvis de skal fremskaffe regnskaberne.
Hallihallo:Ja, realkreditlånet skal forhøjes til max udfra den vurdering de kom og lavede hvor vi fortalte hvad der skal ske og de efterfølgende har vurderet hvor høj ejendomsværdien ville blive når projektet er færdigbygget. Derudover er vi nødt til at optage et lån mere for at finansiere resten af projektet og der har banken foreslået et pantebrev som vi starter med at betale ud før realkreditlånet afdrages pga den højere rente.

Nu er mit spørgsmål: Vil vi kunne nå at skifte bank inden byggeriet går i gang medio marts (forhåbentlig) og kan vi skifte bank med et opsagt realkreditlån (Det blev opsagt i januar inden alle disse problemer startede)?

Bonusinfo: Det skal siges at jeg har ejet huset siden 1995 og vi har før kunne tilbygge uden problemer via danske bank/realkredit danmark men der har vi også har friværdi nok, så banken/realkredit danmark ikke har kunnet blande sig i vores dispositioner. Tilsyneladende er dette problem opstået fordi ejndomsvurderingerne i vores område er raslet ned og det har vist sig umuligt at sælge huse i området med mindre salgsprisen bliver urimelig lav. I byen har vi parcelhuse på 170 m2 til salg for ca 5-600.000 som er i pæn stand men har været til salg i flere år. Vi har selv uden held forsøgt at sælge i 2 år men tog det til sidst af markedet da ejendomsmægleren ville sætte prisen længere ned end jeg ville være med til. Alternativet ville være at ejendomsmægleren selv opsagde kontrakten. Men for de penge vi bruger på byggeriet kunne vi købe et parcelhus mere i byen og stadig have penge tilbage. Priserne i byen er nu på niveau med 1995 hvor jeg selv købte fordi markedet er gået helt i stå.