#195974
Anonym

Kære HDL

Du skriver ikke, hvad værdien af det underliggende aktiv, altså din bolig, er jvf sidste vurdering? Du er solvent siger du, men hvad betyder det? At værdien af din bolig overstiger gælden? Eller mener du, at du har et positiv rådighedsbeløb?

Rente og risiko hænger jo sammen og er belåningsprocenten på din bolig uændret eller måske steget siden I købte boligen (pga fald i boligen’s pris), tror jeg næppe andre banker vil kunne tilbyde Jer markant bedre renter. Hvorfor skulle de dog det? Er selv kunde i Danske Bank og forvent ikke, at Danske Bank tilbyder dig et boliglån til 5,75%, medmindre belåningsprocenten er omkring eller lige under 80 – og du er helkunde.

Husk også på, at der er mange omkostninger forbundet ved at skifte bank som skal betales af dig. Det er fint, at du indhenter sammenligenlige tilbud fra andre banker, men det bedste og nemmeste at forsøge at få en aftale i stand med din nuværende bank. Jeg er helt enig med Michael: I afdrager al, al for lidt.

Tal med din nuværende bank og giv dem lidt at handle med. Vis, du er intereseret i at afvikle din gæld så hurtig som mulig. Tilbyd at afdrage mere og at reducere løbetiden til måske 12 eller 10 år eller mindre. Det reducerer banken’s risiko og I sparer mange renter på denne måde. Medbring en realistisk vurdering af din bolig’s pris som du kan dokumentere fra ejendomsmægler eller boliga eller lign og forvent at blive udfordret på den. Tilbyd din bank at komme ud og revurdere din bolig, hvis der er foretaget forbedringer siden sidste vurdering.

Slå på dine øvrige forretninger med banken, hvis de findes (pensioner, investeringsdepoter, forsikringer etc). Har du tilbud fra andre banker, der er billigere så bring dem i spil. Kig også på dit realkreditlån – bør det ligges om for at frigive penge til afdrag på banklånet? Det kan give god mening at anvende afdragsfriheden til at afvikle din bankgæld. Og vigtigst: Hav en realistisk holdning til, hvad en konkurrencedygtig rente er på dit banklån i andre banker for en kunde med en tilsvarende profil.

Held og lykke med det