#195612
TRF

Hej Test
Du har måske nok ret i at de to ovennævnte ideologier er ved at være gået på pension. Dog vil jeg lige pointere at vi jo er på vej imod et ældre-samfund, så du slipper nok ikke for en ideologi hvor ordet “social” indgår.

Diskussionen om socialt ansvar, som er kommet i kølvandet på både Danske Banks gebyr politik og reklame kampagnen – er jo en diskussion som jo har foregået i masser af år, og hvor mange private firmaer har erkendt at de er en del af et omgivende samfund – og derfor også, på en eller anden måde, må tage et medansvar.

Det handler ikke om socialisme, men om smidighed og infrastruktur, hvor inklusion er nødvendig for at sikre bæredygtighed. Vi er nødt til at give alle adgang til vejene – også selvom de ikke kan betale vejskat ( men så hr man selvfølgelig ikke en bil). Hvis nogen en dag mister retten til ta gå på fortorvet, fordi de ikke betaler vejskat. Så mister vejene deres betydning, og så er væsentlige dele af samfundet under afvikling.

Det samme, mener jeg, gælder adgangen til den økonomiske infrastruktur. Dansk Bank kan ikke leve i et eller andet parallel univers, og så samtidig få bankpakker når når illusionen bryder sammen.

Du har ret i at Socialistiske stater i rendyrket form er en anakronisme, men “Louise in the sky with diamonds” er jo nok også endt på metadon, hvis ikke hun er død.
Når en så stor institution som Danske Bank vælger at melde sig ud. Så skal der komme en reaktion fra væsentlige institutioner.