#114638
Anonym

Det lyder som et meget dyrt lån. Hvis du virkelig betaler 14% i rente, så skal du finde en anden långiver.

Som jeg ser det, så skal du betale børnebidraget til din eks. Hvordan hun så betaler af på sin del af gælden, må jo være hendes sag.

Det bedste ville være, hvis I kunne optage hvert sit lån, så du kun hæfter for din andel af gælden og hun for sin andel.

Mange banker deler ikke gerne gælden – da de jo har 2 debitorer at gå mod, hvis der ikke betales. Men måske din eks. kan få et lån for sig sig, og så kan hun indbetale provenuet herfra direkte på det lån, som I pt. er fælles om. Og du kan jo gøre det samme, og så står I begge 2 med hvert sit lån. Der er faktisk mange finansieringsselskaber og banker, hvor renten er lavere end 14%.

Jeg håber, at du kan få delt gælden – det gør det også meget nemmere at forblive? venner, hvis man ikke er afhængig af den anden part. Og by the way. Hvis man optager et lån på 130.000 kr., og renten er 10% pr. md (med månedlig rentetilskrivning) og man betaler 2.000 kr. pr. md, så tager det 95 mdr., og så er lånet væk.

Og du må endelig ikke kautionere for din. eks’ lån, for betaler hun ikke, så går långiver mod dig, og så kommer du til at hænge på den.

MVH/Nuser