#193300
Anonym

1. Nej, du vil aldrig slippe af med gælden, for alle banker er dygtige til at gøre det der skal til for at forhindre forældelse.

2. Der er ikke rentefradrag for misligholdt gæld.

3. Konsekvensen er ganske rigtigt, at du ikke kan eje noget ud over genstande, der er omfattede af trangsbeneficiet (altså det der skal til at føre et simpelt hjem). Køber du eksempelvis på et senere tidpunkt en bil, vil der være stor risiko for at fogeden gør udlæg i den.

Så ja, der er betydelige konsekvenser af at misligholde, og derfor skal du, gøre alt hvad du kan for at tilbagebetale gælden. Men er gælden helt udsigtsløs i forhold til den permanente indkomst, jammen så kan der under tiden ikke være andre udveje. Du må bare ikke tage misligholdelse som den første og nemmeste udvej.

Hvis du fx har en indkomst på 400.000 kr. og er teknisk insolvent i andelsboligen med 6-700.000 kr., så har du for mig at se en reel mulighed for at kæmpe dig ud af gælden.

Hvis du derimod har en indkomst på 300.000 kr. uden udsigt til lønstigning og du er teknisk insolvent med 1.500.000 kr., så bør du kaste håndklædet i ringen, misligholde gælden og ad den vej skabe et pres for at forhandle en ordning på plads med banken.