#193234
Klaus (1)

Jeg ville klart enten snakke med hendes bank, evt jeres hvis i har et godt forhold til dem. De burde vide reglerne for arveforskud. Det er korrekt at i hver kan få et årlig beløb på ca 58000 kr, men der er mange andre regler udover det.
Hun kan giver jer et meget større beløb end da som så gælder for arveforskud igennem flere år. En anden som du selv er inde på, er at hun sælger huset og hun bliver boende i det som lejer, medens i 2 så bliver ejere.
Snak med banken de burde vide det.
For ca 2 år siden døede min far, hvorved der kom nogle forsikringer til udbetaling til min mor. jeg er enebarn og vi måtte have bank og andet til hjælp for at finde den bedste løsning på de penge. De ejer/ejede også hus. Hendes bankmand fortalte flere forskellige måder, hvor man kunne undgå at betale de 15 % til staten, hvis hun skulle gå hen og dø. Vi har dog ikke gjort noget, da min mor stadig lever i 1960 og 1000 kr svarer vel til 100.000 kr for hende 🙂
Det jeg vil frem til og jeg kan se nogle har ondt i bagen over, er at hvorfor skal man betale arveafgift som nærmeste arving, når de penge som man skal arve, allerede er betalt skat af 😉 og det er der jo.