#190410
Anonym

Det er helt klart fornuftigt at være så lidt afhængig af sin bank som overhovedet muligt. Som tommelfingerregel mener jeg lejere til enhver tid bør finansiere eksempelvis et bilkøb kontant. Det betyder måske så, at man må starte ud med en lidt mindre bil og så opgradere siden hen, når man har fået sparet op. Boligejere bør som tommelfingerregel ikke have en belåning over 80% i startsituationen.

Danske Banks nye slogan “New Standards” er rigtig godt – men ikke blot som signal for at det er efter finanskrisen er kommet helt nye standarder omkring det at drive bank

Vi privatkunder må også agere ud fra de nye standarder og drosle kraftigt ned for vores låntagning, så vi ikke bliver ofre for de voldsomme renter og gebyrer bankerne over en bred kam efterhånden tager for almindelige lån.

Jeg fatter fortsat ikke, at det kan være nødvendigt at tage en rentemarginal på 9-12% i forhold til Nationalbankens indlånsrente på et almindeligt boliglån i en situaiton hvor Nationalbankens udlånsrente er 0,2% og hvor nedskrivningsprocenter i Danmark hos de større banker ligger omkring 0,4-0,5. Som kunder skal vi sige stop ved simpelthen ikke at låne så meget som en krone hos den branche, jeg efterhånden bredt vil betegne som “åger- og rentestigningsbranchen”.