#190278
Anonym

Hatten af for en 30-årig, som er bevist omkr. pension.

Personligt har jeg aldrig meldt mig til efterlønsordningen, da jeg ikke troede på at den blev et relevant tilbud for mig – der også har en god pensionsordning.
Det viste sig, at jeg fik ret – med de nuværende modregninger i pensionsformuen, er fordelen ved efterløn minimal. Men det afhænger naturligvis af din forventede livsopsparing – både som obligatorisk firmapension, privat pension og som frie midler.

Bemærk, at du ikke kan planlægge din livssituation 30-40 år ud i fremtiden. Helbred kan ændre sig pludseligt, så det er en god idé at sire sig, at der er nok på kistebunden – både via firmapension, privat pension og via frie midler – samt forsikring.

Der er nogle der har forsket i livsindhold kontra forventet døddag: godt nok stiger levealderen markant, men antallet af “gode” år kontra dårlige” år i alderdommen har ikke ændret sig tilsvarende og det må betyde, at med en stigende folkepensionsalder bliver antallet af gode pensionsår mindre – hvis man ikke selv sørger at være frit stillet.

Så til dine spørgsmål:
1: Jeg personligt tror ikke på at efterlønsordningen eksisterer om 30 år – om det så muligvis kan være en god investering at indbetale indtil ordningen evt. ophæves, afhænger meget af, hvordan den ophæves.
2: Med det nuværende regelsæt mener jeg det er muligt at få udbt. fra flere ordninger.
Men der sker en vis modregning i pensionsformuen uanset om pensionen er under udbetaling eller ej.