#189594
Anonym

Set fra samfundets perspektiv bør langt størsteparten af lånemassen ligge i fastforrentede lån eller F5-flexlån.

Men set fra et mikroøkonomisk perspektiv, kan det være meget fornuftigt at vælge et F1 lån frem for et F5 lån. Problemet med F5-flexlånet er, at man hurtigt kan få et ikke fradragsberettiget kurstab på 150.000 kr. på et lån til 2 mio. kr., hvis renten falder. Kurstabet kan hurtigt blive en realitet, hvis man pludselig skal realisere huset eller lejligheden midt mellem to refinansieringstidspunkter.

Risikoen for et stort kurstab på F5’eren må dog siges at være relativt lav i øjeblikket. Jeg ved godt det er sagt før, men renten kan vel for pokker ikke blive meget lavere!

Rentespændet mellem den korte og lange rente er meget stor i øjeblikket. Det gør det relativt dyrt at vælge den faste rente her og nu. Til gengæld kan der ligge en stor kursgevinst på sigt, hvis renten stiger. Problemet er bare om renten stiger hurtigt nok? Hvis der går 10 år med fortsat lavvækst og lave renter, så udebliver kursgevinsten og man tager stort på den højere ydelse.

Der er ingen lette svar på hvad du skal gøre, men personligt ville jeg gamble på, at den lave rente ikke varer ved. Jeg ville tage et fastforrentet 30-årigt lån, betale den høje rente her og nu og håbe på en kursgevinst om 2,3,4 måske 5 år.