#188866
Anonym

Jeg tror ikke på Danske Bank går konkurs, det er “too big to fail” og derfor vil Danske Bank snart blive udstyret med en SIFI-garanti fra staten. Men Danske Bank de-vækster markant på det danske marked lige nu, og jeg gætter på det i alt overvejende grad er på privatkundesiden.

Det giver, som økonomisk helt rigtigt siger, langsigtet, Danske Bank det problem, at man tjener færre penge i Danmark. Det er nu engang sådan, at bankerne lever af at låne penge ud. Og det er helt rigtigt set, at der bliver to typer kunder tilbage i banken:

1. Gamle kunder, der ikke har ret meget gæld tilbage og derfor kan være ligeglade med prisen på banklån. Hvis kunderne (som de fleste) ikke har lyst til at kaste sig ud i værdipapirspekulation i større omfang, så anvender denne kundegruppe typisk opsparingen til at afdrage ekstra på realkreditlånet. Denne gruppe er der ikke mange penge i.

OG

2. Kunder, der ligger helt oppe i det røde felt med en kritisk overbelåning i forhold til ejendommens værdi. Denne kategori kan ikke skifte!

De kunder, banken tjener fedt på, er især førstegangskøberne, der foruden en masse gebyrer og afgifter til Realkredit Danmark skal have et stort boliglån oven i hatten. Det er her pengene ligger, og derfor er det et kæmpe problem, når analyser viser, at kun 5% af de kunder, der står overfor at skulle skifte bank, har Danske Bank som foretrukken mulighed.