Forside Fora Privatøkonomi Danske Prioritet Plus, versus obligationslån. Danske Prioritet Plus, versus obligationslån.

#185022
test

danske bank her ikke ændret på den aftale vi lavede med dem sidste i 2011 om en boligprioritet med SDO lån inden for 40% af værdien. Det er faktisk en danske prioritet plus hvilken betyder at de så vidt jeg har forstået det kunne ændre på tillægget hvis de ville.

Som jeg har forstået det har danske bank ind til videre kun ændret på almindelige lån dvs. billån, bolig lån osv., men de tilbyder ikke længere det samme lave tillæg til prioritets kunder som vi fik. Der findes også stadig folk der har aftaler om 1% tillæg. I modsætning til dette har f.eks. nordea hævet tillægget også for eksisterende prioritets kunder kraftigt.

rente tillægget du har fået tilbudet er nok 4,8% da renten på indskudsbeviser er -0,2%.

man kan argumentere meget frem og tilbage men jeg har selv valgt en boligprioritet ud fra at jeg nok næppe kan finasiere min næste bil billigere ind den rente jeg kan opnå med sikkerhed i 40% af min hus pris. PT. bruger jeg så kun ca. 270000 af min prioritet så jeg er meget lidt udsat for rente ændringer plus at jeg selv kan bestemme min afdragesprofil. Sammenligner man min rente med en F1 skal man så husk at alle opgiver rente satser uden bidrag og at jeg ville ryge op på min satsen dvs. et relativ højre bidrags sat i procent.

Du vil sådan set med dit split ikke være mere udsat ind mig og hvis jeg forstå det du skriver rigtigt. Du har så godt nok et tilbud fra Danske bank men et tillægt på 4,8 hvor jeg fik et på 1,9.

Men hvis du pt. slet ikke skal bruge de 200.000 kr nu kommer kreditten jo kun til at koste dig oprettelses omkostningerne og kan du om 2 år låne billigere til f.eks. et bilskift andet steds? Det tror jeg ikke og hvis du kan er det stadig kun stiftelses omkostningerne du gambler med.

Alternativ ville jeg nok vælge ikke at låne penge jeg ikke her og nu har brug for og så satse på at spare dem op i stedet for.

held og lykke med projektet.