#184236
Anonym

Jeg tillæger ikke bankerne en samfundsfunktion de ikke har, så forstår du ikke hvad jeg siger.

Hvad jeg er blot at lige som lejesektoren er reguleret, telesektoren er reguleret osv., ligeså kan vi (altså staten) også vælge at pålægge vores banksektor restriktioner, som sikrer, at indgåede aftaler med forbrugerne i højere grad vedstås, end det er tilfældet i dag.

Hvad aktionærerne angår, så skal de (eller skulle jeg sige vi – for jeg har faktisk også aktier i Danske Bank) være glade for at staten reddede Danske Bank i 2008. Ellers havde aktierne været værdiløse i dag.

Men faktisk var det spørgsmål jeg stillede ganske enkelt.

Synes du virkelig bankvirksomhederne skal have lov til at indgå en type aftaler, hvor man aftaler en pris den ene dag, for så den næste dag helt uden rimelige rimelig begrundelse ændre priserne – i en situation hvor der er “kundelogin på leverandøren” i form af høje skifteomkostninger?

Altså det svarer jo til at du bestiller 1.000 liter fyringsolie til 10.000 kr. og på leveringstidspunktet får at vide, at prisen nu er 15.000 kr. Ikke fordi olieprisen er steget, men fordi olieselskabet i mellemtiden og ganske uventet har tabt et stort beløb på en russisk kunde, som man nu gerne vil fordele ud på de øvrige kunder. Den måde får man ikke lov til at handle på i andre brancher, og det burde ved gud også forbydes i banksektoren.

En aftale med Danske Bank kan man slet ikke regne med! Cibormanipulationen, som Danske Bank ser ud til at være frontløber på (jeg henviser til at Danske Bank i langt de fleste tilfælde har stillet de højeste priser) siger alt om bankens etik, eller mangel på samme.