#184116
Anonym

Jeg er meget enig med ovenstående debattører, som finder, at Mr R’s indlæg er både grove, uindsigtsfulde og i det hele taget ukvalifcerede.

Ja bankerne skal tjene penge som andre virksomheder.

Og ja branchen er underlagt særlige regler, lige som en lang række brancer har skræddersyede regler. Offshoreindustrien har et sæt regler. Telesektoren har andre regler – blandet andet regler om LRAIC prisfastsættelse. Banksektoren har helt tredje regler om kapitaldækning.

Det Mr R. ikke forstår eller ignorerer i sit ubehjælpsomme forsvar for Danske Bank, det er, at mindst 50% af kunderne ikke bare kan skifte. Punkt 1, fordi de høje tiftelsesomkostninger på boliglånene giver et “kunde-lock-in" i de første år. Punkt 2, fordi teknisk insolvente kunder og ex-boligejere der har realiseret et tab bare ikke kan skifte i en tid, hvor kreditterne er stramme.

Men lad os nu kalde en skovl for en skovl, og en spade for en spade. På meget lang sigt er et usikret lån på 300.000-400.000 kr. for et par efter et boligsalg med tab ikke tabsgivende i et omfang der på nogen måde kan berettige Danske Bank til at kræve renter i quicklånsstørrelsesorden. Der er personlig hæftelse på disse lån, og derfor kommer pengene i meget stort omgang tilbage på sigt.

Danske Bank har valgt en strategi optimerer på kort sigt, men suboptimerer på lang sigt! Lige nu træder Danske Bank i den grad solvente boligejere uden større friværdi, teknisk insolvente boligejere og ex-boligere med usikrede lån over tærerne. Det banken, lige som Mr. R, igonorer er, at langt de fleste af disse kunder med tiden kommer fri afgælden og igen kan skifte frit. Når det sker må Danske Bank sige farvel til (de til den tid) gode og solvente kunder og det vil koste på bundlinjen.

Derudover så håber jeg da at flere og flere kunder hæfter sig ved det der sker i Danske Bank lige nu.

Man går ind fra gaden og aftaler gode vilkår på boliglånet eller prioritetslånet. Men i kraft af at Danske Bank nu har fået sine boligrenter helt afkoblet fra nationalbankens referencerentesatser (og for den sagsskyld den bankmanipulerede Ciborrente) så starter bølgen af rentestigninger få dage efter man har fået renten i hus. EN AFTALE MED DANSKE BANK ER IKKE EN AFTALE! Jeg kan derfor ikke anbefale banken til nogen!