#183492
JASE-DK

Det er interessant at høre at du er i samme situation. Dog har du fordelen i lidt ekstra betænkningstid, hvorved du formodentligt når at få en konkret udmelding om det øgede bidrag før du skal refinansiere.

Som jeg har forstået det, skal jeg vælge her før udgangen af måneden. Hvis jeg vælger at blive i det 1-årige rentetilpasningslån, så vil jeg for næste periode blive ramt af en betydelig stigning i bidraget (filialdirektøren gætter på en stigning i bidraget på 1%).

banken vil meget gerne have mig til at konvertere til et fastforrentet lån, men sier også at der *formodentligt* ikke vil komme tilsvarende stigninger i bidraget på de langsigtede rentetilpasningslån (3 og 5 år).

Nordeas rådgivning er altså meget ukonkret. Rentetilpasningslån blivere dyrere, men de kan ikke sige hvor meget. Jeg er ret utilfreds med situationen, og er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre. Øjensynligt er jeg tvunget til at vælge før månedens udgang.

Hvis alt var som det plejer, ville jeg helt sikkert blive på den 1 årige rentetilpasning med afdrag.

Du siger at det koster ca. 10.000 kr. at skifte til andet realkreditinstitut. Det hvade jeg et øjeblik glemt, men det giver jo god mening af det 1 årige rentetilpasningslån jo reelt har løbetid på 20 eller 30 år.

mvh.

JASEDK