#182902
Anonym

Hejsa,
Jeg købte selv en ejerlejlighed, da jeg var 23 og temmelig grøn… men jeg fik det råd af banken at kontakte en advokat (som de faktisk anbefalede). Og de penge var rigtig godt givet ud. Han var uvildig, og han sørgede for at jeg undgik alle faldgruberne i forbindelse med købet. Og jeg lærte meget af ham, og det har jeg brugt lige siden i forbindelse med huskøb.
I dag findes der endda specialiserede advokater indenfor ejendomskøb/salg – det gjorde der vist ikke dengang.
En ting som er MEGET vigtig i forbindelse med køb af ejerlejlighed er ejendommens økonomi, hvor nyt er taget, fyret eller andre dyre anskaffelser.. så som renovering af opgang osv. for det kan få en stor indflydelse på fællesudgifter og dermed fremtidig salg af lejlighed, hvis man skal til at anskaffe mange ting, og man ikke har sparet op til det i ejerforeningen.

Og hvordan har økonomien set ud i ejerforeningen i de sidste 5 år.. hænger indtægter og udgifter sammen?? Det er noget en advokat også vil se på, og som du naturligvis også selv kan tjekke. Men du skal i hvert fald huske at bede om regnskaberne, før du overhovedet overvejer at sætte din klo på papiret.