#182524
Anonym

Nu skal vi jo nok ikke tillægge indlæg fra manden der stædigt holdt på at både Amagerbanken og Eik Bank var en fremragende investeringer mens vi andre gennem flere år advarede mod at netop disse banker stod på randen af et krak. Og manden der i dagene efter Amagerbankkrakket meddelte at han nu måtte opgive at betale sine regninger.

Nu siger jeg ikke, at Danske Bank står overfor et krak. Det gør de næppe og under alle omstændigheder er banken too big to fail. Men det jeg siger er, at aktionærerne over de kommende år vil erfare, at den kortsigtede optimering på bekostning af manglende opbygning af profitable kunderelationer vil komme til at skade den langsigtede profitabilitet i banken.

Dernæst så kommer det også til at ramme aktionærerne at “too big to fail” beskyttelsen vil blive ledsaget af højere kapitaldækningskrav til SIFI institutter.

Så igen vil jeg råde private kunder og især erhvervskunder til at gå uden om Danske Bank. Samme råd gælder for aktionærerne. Den kortsigtede tænkning rammer den langsigtede profitabilitet.