#182472
Anonym

Til Svend:

Din observation af at jeg fuldstændig har revideret mit syn på Danske Bank er korrekt.

Jeg synes i den grad det et sørgeligt at høre de mange historier om hvordan Danske Bank, på grund af kortsigtet optimering og ønsker om balancereduktion svigter private og erhvervskunder, der ellers har et fornuftigt potentiale. Det er uanstændigt, og det er ikke den generelle fremgangsmåde i sektoren, trust me! Nordea og Handelsbanken har, bare for at give et eksempel, et meget mere langsigtet fokus på at opbygge gode kunderelationer.

Til den hemmelige:

Igen har du ikke forstået princippet bag produkterne, sorry to say! Boligprioritetslånene var i perioden 2004-2009 fast knyttet op mod nationalbankens referencerentesats.

Boliglån Plus fungerer ikke som et boligprioritetslån, men derimod som et helt almindeligt boliglån. Renten er på alle måder variabel. Den eneste forskel mellem boliglånet og boliglån plus er, at dine ekstraordinære afdrag (som du indsætter på modkontoen) kan hæves igen når du vil. [altså vel at mærke hvis Danske Bank ikke pludselig inddrager kreditten med en af deres til lejligheden opfundne begrundelser for at nedskrive kreditten].

Så igen, jeg kan ikke kraftigt nok fraråde private og erhvervskunder at gøre forretninger med Danske Bank. Et ord er ikke et ord, hvis banken i opportunismens højhellige navn ser nogen som helst fordel ved – og juridisk mulighed for – at løbe fra aftalen.

Eksemplerne er talrige og de skriger til himmelen!