#181772
Anonym

Efter at have læst alle de skrevne indlæg, synes jeg at der er kommet rigtig mange gode input til, hvordan du skal takle forhandlingen. “Toften”s indlæg synes jeg i sær rammer godt plet.
Men jeg synes bestemt også at det er værd at kigge på den samlede økonomi og ikke kun renterne. Hvis du udelukkende fokusere på renterne er det vigtigt at vide hvad den økonomiske gevinst bliver i kr.-øre. Ellers er det i mine øjne for ukonkret. Hvis ikke du opnår de ønskede rentenedsættelser, se så på hvad du ellers kan få af økonomisk gevinst på andre produkter. Måske de kan opveje. Kigger du på dit samlede engagement i banken og danner dig et overblik over hvad du betaler på alle produkter, har du også langt bedre forudsætninger for, at indhente tilbud andre steder fra.
Omkring dit boliglån skal du også have for øje om lånet fortsat kan holde sig indenfor 100 % belåning. Kan det ikke det, besværliggøre det muligvis forhandlingen omkring denne rente. I hvertfald hvis ydelsen holdes på samme niveau.
I den perfekte verden, fastsættes renten på et lån udfra risikofaktoren. Dvs. hvad er sikkerheden værd og hvordan ser tilbagebetalingsevnen ud. (læs. rådighedsbeløb).

Men gå på med frisk mod og god forberedelse, så står du stærkest.