#181402
Anonym

Det har ikke noget at gøre med at sælge testamenter, og som udgangspunkt har du 100% ret – man hæfter ikke for ægtefællens personlige gæld da:

Hæfte drejer sig om et fælles gode (som regel hus, sommerhus m.v.) købt i begges navne og med gæld optaget i begges navne. Her HÆFTER den enkelte for hele det skyldige beløb hvis ikke ægtefællen er istand til at betale.

Men …
Når jeg læser spørgsmålet i denne tråd mener jeg mere det drejer sig om bekymring for at kunne komme til at skulle betale en gæld kæresten (kommende ægtefælle) bringer med ind i ægteskabet – og så må det rigtige svar da være PAS PÅ !!!!!!!

Og at gælden ikke deles er desuden også noget vrøvl.
Nt tænkt situation: A, der har 2.000.000,- i opsparing gifter sig med B der har et hus til 1.500.000 og en bil til 500.000 samt gæld i de 2 ting på 1.000.000,-
Hvis disse 2 mennesker skal skilles igen, eller den ene dør bliver resultater at A nu kun har 1.500.000,- i opsparing mens B har friværdi for 1.500.000,- istedet for tidligere 1.000.000,-

Hvorrdan Filan i Silvan kan du så argumentere at dette kun er “advokatfinter” for at sælge testamenter ?? – – Jeg er desværre ikke advokat eller jurist, men et testamente er og bliver en nødvendighed så længe vi skal trækkes med den forældede arvelov og bodelingsregler.

Samtidig er der i dette tilfælde et særbarn – altså et barn der ikke kan siddes i uskiftet bo med .. igen PAS PÅ nogen bliver ramt og det gør ondt. Gifter du dig arver ægtefællen – og da barnet ikke er arveberettiget her, BAD LUCK. Samtidig er alle livsforsikringer (mit felt, er Pensionsrådgiver og ikke advokat) med stor sandsynlighed begunstiget til nærmeste pårørende som også er ægtefælle … og med et er dit barn arveløs og uden mulighed for en økonomisk tryg barndom/ungdom.

Så gå nu for pokker da til den advokat – din holdning er både blåøjet og farlig for denne spørger.