#180208
Anonym

Jeg vil nu altså mene, at 4 måneder efter, at du er kommet ud af RKI er ret tidligt at optage et lån igen. Hvis du har klaret dig en periode uden lån pga. RKI-registreringen, så kunne du nok også klare dig lidt længere.

Jeg tror, at banken siger nej, fordi de vil se bevis for, at du virkelig KAN styre din økonomi, og ved at gå ud og låne hos L’Easy har du lige bevist det modsatte over for banken. Du skyder dig selv i foden. Nu risikoerer du, at det blot bliver endnu sværere at låne hos din bank fremover.

Jeg synes det er virkelig trist, at se at nogle personer ikke har “lært noget” af at stå i RKI. Jeg siger ikke, at det er dig, men der findes mange mennesker, som igen og igen og igen vil gå ud og tage de forkerte lån, fordi de simpelthen ikke kan acceptere bankens beslutning og samtidig heller ikke kan nøjes.

Jeg har i mange år behandlet gældssaneringssager, og selvom hovedreglen er, at man ikke sanerer forbrugsgæld, så er der en stigende tendens til, at det bliver gjort alligevel, fordi så mange mennesker de seneste 10 år falder i “luksusfælden”. Hvad jeg har lært af mit job er, at 50% af dem man hjælper ud af deres håbløse gæld, dem kan man ikke hjælpe alligevel, da det første de gør, når deres gældssanering er opfyldt er at stife ny gæld og så ruller den.

Du er gået direket ud og har stiftet nye lån efter dit ophør i RKI, det er der som sådan ikke noget galt i, det der er galt er, at du ikke har kunnet acceptere bankens nej og derfor har taget et dyrt lån. Dumt! Og nej, selvom du kommer ud af RKI er det ikke sikkert du kan låne i banken. Selvfølgelig ikke!! Det samme gælder for alle os, der aldrig har stået i RKI, vi får også nogen gange et nej. Det er jo ikke en ret du har – men en mulighed. Banken siger kun nej til et lån, hvis de ikke mener, at ens indtægt kan bære det, eller man har udvist en uansvarlig adfærd, der forhøjer bankens risiko ved at låne ud. Derfor bør man nok lytte til banken og vente med at stifte gæld igen, til man kan styre det.