#178064
TobiasAK89

Hej Jessica

Når i optager dette lån, så udsteder i jo obligationer i jeres ejendom. Personerne som køber disse obligationer får 3,5% i rente, de næste 30 år. Hvis renten lige pludselig stiger til dobbelte, vil disse obligationer falde i værdi ( det er naturligvis mere attraktivt at have obligationer med 7% rente end med 3,5%, hvilket gør dem uattraktive i markedet )

Så hvis renten stiger, vil i kunne skære en god bid af jeres gæld. Dette vil dog medføre at jeres månedlige ydelse vil stige en del, da i så skal ud og finansiere i et nyt lån, med en højere rente, men jeres restgæld vil falde. Dette kaldes at opkonvertere.

Hvis renten så falder til 3,5% igen, så vil 7% obligationerne stige meget i værdi i markedet. I kan dog altid infri disse til kurs 100, og så optage et nyt lån til 3,5%.

Det vil sige:

I trin 1, skærer i jeres restgæld ned, men stiger en smule i månedlig ydelse

I trin 2, bibeholder i, at i har skåret i restgæld og jeres månedlige ydelse vil således være lavere end til at starte med.

Det er en lidt mere kompliceret manøvre, og ret svær at forklare over nettet. Men ellers opsøg din bank, de vil med glæde forklare dig mekanismen bag en op- og nedkonvertering.