#177466
Anonym

Exeel, det der er min pointe er blot, at huspriserne faktisk er høje sammenlignet med en ellers pæn løn som han og hustruen får. Det er faktisk lidt absurd at man skal spare op i 20+ år, inkl forrentning af de penge i mellemtiden for at være istand til at købe et hus der lidt afhængigt af område m.v rammer lidt under middel med hårde kontanter og ikke gældspenge. Boligerne er kun relativt billigere i forhold til de ‘vanvittige’ priser på boblens top, men stadig over betalingsevnen for alm. indkomst.

Og ja, for at vende tilbage til det oprindelige emne så er problemet naturligvis at de ikke selv kommer med en ordentlig pose penge så de bliver et aktiv for banken/realkreditten istedet for et passiv. Sidstnævnte har de lige i overkanten af og formodentligt også udsigt til faldende priser fremover derfor de skarpere krav så de kan bevare pantets værdi indenfor lånerammen de giver, så kassen er mere eller mindre lukket.

Skoulsen, det er selvfølgelig min personlige og subjektive mening, men jeg tror du vil være glad for om 2 år, at du fik et nej til at låne det du ville nu. Du kan selv komme med en opsparing og købe det relativt billigere end nuværende niveau hvilket vil spare jer for et par årslønninger i renters rente, alene.