#177350
Anonym

Jeg er heller ikke bekymret for Nykredit, de skal nok tilpasse sig, selvom deres forretning bliver knapt så overskudsgivende. Men spørg dig selv.. hvad sker der når renten kommer op på de normale 5%? Det var NORMALEN for flexlån før 2001.

Så kommer der tab i værdierne, skal jeg hilse og sige, imens livremmen skal spændes ind. Det er en firdobling af ydelsen på afdragsfrie lån. Og det kan virkeligt sætte skub i tvangsauktionerne fordi folk er vant til det absurd lave renteniveau og deraf følgende høje priser. Samtidigt vil realkredit og banker bløde med deres sdo’er da de skal stille med den ekstra kapital. Hvis nogen falder på grund af det, hvem betaler så? Staten. Alle andre.

Derfor afdragsfrihed er blæst i låget, hvad man gør som privat menneske og hvordan man nu tager sine risici/chancer og går konkurs eller scorer kassen på det er såvidt en privat sag. Men ikke på resten af samfundets bekostning, så er det bare ikke ok længere.

Uanset om markedet tilpasser sig, så mener jeg der skal en meget strammere og hårdere regulering på de finansielle markeder, herunder boligmarkedet fordi det show her skal aldrig gentage sig. De private har vist, at de ikke kan styre sig selv – jf. bankpakker osv. hvor staterne skal garantere for private tab og en befolkning af lemmings der køber og sælger for dyrt.