Forside Fora Privatøkonomi Finn Østrup: afskaf flexlån og afdragsfrihed Finn Østrup: afskaf flexlån og afdragsfrihed

#177312
Anonym

Nu er der nok heller ikke lige så meget nyhedsværdi i de boligejere, som klarer sig godt igennem krisen.

Selvom boligejere i fremtiden måske ikke har mulighed for at forlænge deres realkreditlån med yderligere 10 års afdragsfrihed, er de ikke tvunget til at følge resten af afviklingsplanen.

De kan nedskrive deres realkreditlån til de nye 80% af ejendommens værdi og lægge lånet om til 10 nye afdragsfrie år, medmindre der kommer nye regler. Det bliver lidt dyrere, men garanteret ikke uoverskueligt. Selv hvis boligejerne ikke har afviklet ekstraordinært på deres boliglån med besparelsen fra afdragsfriheden, bør boliglånet være blevet lavere i løbet af de 10 år og gøre plads til en vis forhøjelse.

Ellers kunne boligejerne også gøre deres boliglån afdragsfrie, når nu der er afvikling på realkreditlånet eller lægge deres realkreditlån om til et nyt realkreditlån med nye 30 års løbetid med afdrag (det plejer ikke at være noget problem ved rene låneomlægninger uden afdragsfrihed i sammen realkreditinstitut, at restgælden på lånet overstiger 80% af belåningsværdien).

Vi er enige i at folk kan blive stavnsbundet til deres bolig og en ægtefælle/samlever, som mange i forvejen er. Men jeg tror ikke folk bliver nødt til at gå fra hus og hjem, fordi deres afdragsfrihed udløber.