#172266
Anonym

Principielt enig, men…

En sund bank med sunde kreditprincipper har absolut intet at gøre med det der sker i en usund bank. Hvorfor skal de være med til at dække kreditsvineriet i de rådne banker?

Hvad jeg påpeger er, at borgerne trods alt har haft indflydelse på hvem der skal være lovgivere, og at lovgiverne har fastlagt dels hvilke kapitaldæknignsregler der skal gælde og dels hvilket banktilsyn der skal køres.

Hvis nogen skal betale, er borgerne nærmere til det, end de sunde banker, der intet har haft at gøre med kreditsvineriet i Fionia Bank, Roskilde Bank, Amagerbanken, EBH Bank, Løkken Sparekasse osv.

Bare som eksempel, så kommer Fjordbank Mors til at koste Danske bank 500 mio. kr. Danske Bank har intet haft med Fjordbank Mors at gøre. Banken har ikke kunnet påvirke kreditpolitikken i banken, har ikke kunnet føre tilsyn med banken og har ikke kunne gribe ind hvis man havde mistanke om der var noget galt. Er det så rimeligt at Danske Bank skal finansiere kreditsvineriet i Fjordbank Mors? Det mener jeg faktisk ikke det er! Det er måske nok en pragmatisk løsning ud fra et samfundssyn men rimeligt er det ikke.

I øvrigt kommer borgerne til at betale for kreditsvineriet under alle omstændigheder. Jyske Bank var de første til at meddele, at de hæver renten 0,25% på alle lån for at finansiere udgifterne til indskydergarantifonden. Sydbank fulgte efter dagen der på.

Og når ECB formentlig hæver renten 0,25% i morgen, så er det forventeligt at Danske Bank og Nordea vil hæve renten 0,50% og dermed lige som Jyske Bank og Sydbank sende regningen direkte videre til kunderne.

Sådan fungerer verden altså, hvad enten du kan lide det, eller ej!